Over Elana en Dennis

Elana

Ik ben 22 jaar en doe in het dagelijks leven onderzoek in het AMC. Ik kom uit een sportieve familie. Toen ik jong was turnde ik veel, reed ik paard en liep ik soms hard samen met mijn moeder. Toen ik op kamers ging wonen ben ik toen ik gesetteld was langzaamaan weer begonnen met hardlopen, maar raakte er steeds na een paar maanden op uitgekeken.

In 2015 ging opeens de knop om en ging ik steeds regelmatiger lopen. In een impulsieve bui schreef ik mij in voor de halve marathon in mei, en zodoende moest ik ook echt gaan trainen. Na dat evenement was ik verkocht en werd het een uitdaging om sneller en technisch beter te worden.

Nu, 2 jaar later, 4 halve marathons en een hoop andere evenementen verder ben ik ook begonnen met triathlon. Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en zo debuteerde ik afgelopen juni als triathlete in Utrecht. Naast lopen staan fietsen en zwemmen dus tegenwoordig ook vaak op de planning, en ook dat doe ik met onwijs veel plezier.

Wat schrijven betreft heb ik vroeger lange tijd een blog bijgehouden, maar op een gegeven moment is dat naar de achtergrond geschoven. Om nu te bloggen samen met degene die mij het meest motiveert en het beste in mij naar boven haalt over onze gezamenlijke passie is toch wel heel speciaal.

 

Dennis

Ik ben 25 jaar en in het dagelijks leven werk ik met veel plezier als online marketing consultant. Toen ik een klein jongetje was, bestond er voor mij maar één sport: voetbal. Tegenwoordig vind ik heel veel sporten leuk, zowel om te doen als om naar te kijken. Ik ben heel erg competitief ingesteld en heb een grote winnaarsmentaliteit. Daarom kan ik in de sport mijn energie goed kwijt.

Hardlopen heeft mij vroeger eigenlijk nooit zo aangetrokken, totdat ik Elana leerde kennen. Met mijn goede gedrag ging ik haar supporten bij de CPC-loop in Den Haag. Toen ik zoveel mensen – dik, dun, jong en oud – over de finishlijn zag gaan, dacht ik: dit kan ik ook! Ik beloofde Elana dat ik het jaar daarop ook de 10 kilometer zou gaan lopen.

Toen Elana later voor het eerst de halve marathon liep, wilde ik dat stiekem ook graag een keer doen. Dat vond ik namelijk een superknappe prestatie. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen, maar inmiddels heb ik het toch ook al twee keer gedaan! Ik merk dat ik mijn drive in het hardlopen ontzettend goed kwijt kan, omdat ik mijn eigen doelen kan stellen en mijn grens telkens een beetje kan verleggen.

Sinds kort ben ik ook af en toe aan het trailrunnen en ook zou ik in de toekomst graag een hele marathon willen lopen. Ik vind het leuk dat Elana en ik nu dezelfde passie delen, en via ons blog delen wij dat ook graag met jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s