Road to Rotterdam #2

Time flies when you’re having fun! Inmiddels is het alweer februari en zijn we al bijna op de helft van de trainingsweken aangekomen. Meer kilometers, maar ook meer vertrouwen! In deze tweede blog over mijn weg naar mijn eerste marathon deel ik de afgelopen trainingsweken, mijn raceverslag van de halve marathon van Egmond en wat er de komende weken op de planning staat.

De strijd met de elementen in Egmond, gewonnen!

De halve marathon in Egmond is natuurlijk een bekend evenement, waar elk jaar duizenden lopers de strijd met de elementen aan gaan. Dit jaar werden we, vooral op het strand, behoorlijk uitgedaagd. Ik startte vrij laat, waardoor ik eigenlijk tussen mensen stond die langzamer zouden lopen dan ik. Ik kon daardoor slecht aansluiting vinden op het strand en heb behoorlijk wat in mijn eentje tegen de wind in gebeukt. Mentaal zag ik dit als een goede uitdaging, want, aan alles komt een eind en zo ook aan de ruim 7km op dat strand. Toen we er eindelijk af kwamen had ik een kilometer nodig om mijzelf te herpakken en de inhaalslag te starten. Ik had besloten dat ik in ieder geval onder de 2:05 wilde finishen, ik mocht mijzelf een beetje pushen en heb dat dan ook gedaan. Mijn doorkomst op de 10km was net iets onder het uur, dus ik stelde mijn doel bij naar rond de 2:00. Dat betekende dat ik goed moest versnellen in de duinen, maar dat ging eigenlijk veel makkelijker dan ik dacht; en ik begon mijn PAC-man spelletje vanaf 11km. Ik probeerde zoveel mogelijk mensen met een andere kleur startnummer in te halen en had de grootste lol met mijzelf. Na 18km zag ik, dat als ik een beetje door zou lopen, ik net onder de twee uur kon finishen. Ik vergat een klein beetje dat ik de Bloedweg nog op moest, maar verbeet me, sprintte de laatste 200m naar de finish en klokte 1:59:59. Mission Succeeded. Een enorme runners high, en de dag erna niet eens veel spierpijn. Resultaat van de trainingen van de afgelopen tijd, en ik was er reuze blij mee.

Trainingsdipjes

Zo goed als ik me na Egmond voelde, zo moe voelde ik mij twee weken later. Ik maakte bizarre dagen op werk en kon daarna mijn tempo’s op de baan met moeite halen. Dat vond ik alles behalve motiverend, dus ik besloot de zwaardere trainingen even te laten voor wat het was en in te ruilen voor hele rustige duurloopjes die week. Ook frustreerde ik mij over het feit dat ik nog steeds een houten plank ben, dus ik volgde een lesje Hot Yoga in de sportschool waar een vriendinnetje van mij al sportte, en kwam daar wél tot rust. Na ruim twee jaar sporten bij Fit For Free gunde ik mijzelf een sportschool met meer faciliteiten en stapte over naar SportCity. Inmiddels voel ik me weer helemaal goed en heb ik de afgelopen week mijn trainingen weer met veel plezier gedaan! Dit hoort er natuurlijk ook gewoon bij, de kunst is denk ik om het hoofd koel te houden en je niet gek te laten maken. Ook met eten is het een beetje wisselvallig. De ene week kan ik mijzelf motiveren om voedzaam te eten, dat draagt ook bij aan het herstel natuurlijk, en de andere week schuif ik het liefst 5 zakken chips naar binnen. Blijft lastig!

Next up

Komende zondag staat eigenlijk de 30km in Schoorl op de planning, maar met het voorspelde stormachtige weer, is het de vraag of dat doorgaat. In ieder geval ga ik zondag tussen de 21 en 30km lopen, al dan niet gewoon thuis. Mocht het wel doorgaan wordt het vast een onvergetelijke editie, goed voor de mentale weerbaarheid! Verder staat er in februari eigenlijk geen wedstrijd meer gepland, maar de 15e heb ik wel een trainingsdag van de NTB, zodat ik komend jaar weer lekker kan jureren bij wedstrijden. Daarnaast fiets ik tegenwoordig met The Sufferfest, en doe ik 1x per week een pittige interval op mijn LIV. Naast erg leuk, is dat ook een goede voorbereiding op het fietsseizoen! Als het weer een beetje zo blijft (na de voorspelde storm volgende week) ga ik hopelijk alweer wat tochtjes buiten op mijn racefiets maken. Twee fietsen hebben is dan toch wel heel fijn!

Tot zover mijn update wat betreft de marathontrainingen! Volgende maand kan ik vast meer vertellen over mijn ervaringen met de langere duurlopen, de wedstrijdspanning (een maand klinkt namelijk echt heel kort in mijn hoofd) en wie weet wat er de komende maand allemaal gaat gebeuren. I’ll keep you posted!

Liefs,
Elana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s