Update! Veranderingen en nieuwe doelen

Long time no see! Eindelijk weer eventjes tijd om achter mijn laptop te kruipen om een blogje te schrijven. Na Challenge The Championship heb ik een erg drukke periode op werk gehad en nog een paar wedstrijdjes gedaan, maar steeds kwam het er niet van om een update te schrijven. Er zijn wat dingen veranderd en ik heb concrete doelen gesteld voor volgend seizoen. Vandaag praat ik jullie bij!

Update!

De grootste verandering op sportgebied is mijn Lidmaatschap bij ZVL 1886. Zoals jullie weten heb ik altijd in Amsterdam getraind, maar samen met mijn werk in Utrecht was het uiteindelijk eigenlijk niet meer te combineren. Ik wilde ook graag een andere trainingsomgeving en wat meer uitdaging, en dat heb ik gevonden! Ik volg wekelijks verschillende trainingen (vaak 2 of 3x zwemmen en daarnaast een baantraining) bij de vereniging en vind uitdaging door me aan te sluiten bij mensen die net wat sneller zijn dan ik. Ik ben vooral met zwemmen met grote sprongen (of slagen in dit geval) vooruit gegaan. De meiden uit Amsterdam spreek en zie ik uiteraard nog wel, die zijn veel te leuk om geen contact meer mee te hebben! Het trainen bij een vereniging vind ik ontzettend leuk en ik leer er veel van. Ik ben benieuwd wat dat me komend jaar gaat brengen!

Na The Championship besloot ik door te trainen voor een OD. Ik heb wel wat moeite gehad met mezelf in de periode na deze twee wedstrijden. Iedereen was volop in training voor toffe dingen, en ik had geen “echt” doel meer. Afscheid nemen van mijn trainingsregime vond ik erg lastig, en dat heb ik dus ook niet gedaan. Echt plezier had ik niet in de trainingen, ik deed het meer omdat het van mezelf “moest”. Meer rustdagen nemen resulteerde in een hoop frustratie, dus  ik heb uiteindelijk besloten om langzaam de intensiteit terug te schroeven en inmiddels train ik weer met heel veel plezier. Het doortrainen resulteerde wel in veel snellere tijden dan ik had durven hopen! 2:52 op de Olympische afstand en 1:19 op de sprintafstand onder andere! Ook ben ik veel meer gaan zwemmen, met de focus op techniek. Dat wierp zijn vruchten af, want tijdens mijn laatste sprintafstand kwam ik als derde dame uit het water! Ook zwom ik de 3km eindelijk onder het uur, dat geeft vertrouwen voor de langere afstanden. Mijn laatste triathlon van dit seizoen is komende zaterdag. Wat er daar ook gebeurt qua finishtijd, we kunnen concluderen dat ik een topseizoen gehad heb, en ik kijk daar heel tevreden op terug.

Nieuwe plannen

Ook werd het tijd om nieuwe doelen te stellen. Ik wil al heel lang een marathon lopen, maar voelde mij daar steeds (nog) niet klaar voor. Inmiddels heb ik een marathon uitgekozen (Rotterdam 2020) en een trainingsplan besproken met mijn moeder (sportfysio/loopcoach/oud-atleet en nog heel veel meer). Ik ga eraan geloven! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog steeds een beetje spannend vind, zo ver. Zo’n halve triathlon is in mijn hoofd een minder groot ding dan een marathon, maar ik denk dat de inspanning vergelijkbaar moet zijn. Finishtijd wordt niet belangrijk, ik wil vooral genieten van de wedstrijd en gezond finishen. Als er één ding is wat ik heb geleerd in de afgelopen 3 jaar, is dat het leuk moet blijven. Ik zal er mijn geld nooit mee verdienen en ik doe het puur en alleen voor mezelf, dus dan kan ik het maar beter zo leuk mogelijk maken. Ook zal er volgend jaar weer een halve triathlon (of IM 703) op het programma staan. Welke dat gaat worden zijn we nog niet over uit, maar hoogstwaarschijnlijk wel eentje in het buitenland. Dennis is inmiddels namelijk ook besmet met het triathlonvirus, samen aan de start dus!

Maar eerst, na een jaar hard werken, een druk triathlonseizoen en mijn eerste wedstrijden jureren als NTB official is het tijd voor onze welverdiende vakantie. We gaan 3 weken rondreizen in Namibië en ik kan niet meer zeggen dan dat ik daar heel erg veel zin in heb, een grotere beloning voor al het harde werk kan ik me niet voorstellen!

Dit was het voor nu, hopelijk vind ik binnenkort de rust om weer wat meer te bloggen. Aan de inspiratie zal het in ieder geval niet liggen. Mochten jullie het leuk vinden om naast de sport-gerelateerde artikelen over onze rondreis in Namibië te lezen, laat het me dan weten!

Liefs,

Elana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s