Herinneringen aan de muur

Al van jongs af aan vond ik het heel leuk om mijn kamer opnieuw in te richten, en toen ik ging studeren kon ik mijn geluk niet op met het aankleden van mijn eerste “eigen” kamer en daarna studio. Onlangs zijn Dennis en ik verhuisd naar een groter huis, en ik vond het uiteraard super leuk om dat opnieuw te mogen doen. We hebben ervoor gekozen om de muren aan te kleden met eigen foto’s en in deze blogpost deel ik hoe we dat hebben gedaan.

Je kunt op heel veel plekken prachtige bestaande posters kopen, van prachtige landschappen tot mensen en dieren. Gezien ik graag fotografeer en dat op onze vakanties ook veel heb gedaan wilden wij graag een aantal eigen plaatjes aan de muur. Toen we die foto’s hadden uitgezocht waren we er nog niet, want je kunt dat natuurlijk op heel veel manieren vormgeven!

Canvas en plexiglas

Toen we gingen verhuizen waren we in het bezit van een aantal canvassen. Het vijfluik boven de bank hebben we gekregen en de twee sportfoto’s hebben we laten maken na onze grote wedstrijden in 2018 (Leiden marathon en Challenge Almere Amsterdam). Het is leuk om met deze foto’s terug te denken aan die mooie momenten!

Toen we aan het kijken waren naar iets voor boven ons bed kwamen we een glazen plaat met een neushoorn erop tegen. Gezien wij heel veel foto’s van onze safari’s in Zuid Afrika hebben leek het ons nóg mooier om een eigen foto op glas te laten maken! We hebben in dit geval gekozen voor plexiglas, vanwege het feit dat het effect bijna net zo mooi is als op echt glas, maar het wel een stuk makkelijker op te hangen en te verplaatsen is.

Foto op hout

Ook hebben wij een foto op hout laten maken, onze nieuwste aanwinst! Deze foto is gemaakt in Drakensbergen, Zuid Afrika. Het ruwe van het hout past, vind ik, mooi bij de afbeelding, en hangt tegenover ons bed. Het nadeel van lange muren vind ik dat het zo snel “leeg” staat, maar in de slaapkamer vond ik iets met een druk patroon naast die olifanten niet zo passend. Een landschap daarentegen vind ik perfect passen bij de rest van de kamer, en ik ben daar dus ook heel blij mee!

Het ophangen van deze plaat was vrij gemakkelijk. De achterkant wordt ondersteund door drie brede balken in de lengte en daar kun je de meegeleverde haakjes op bevestigen. Uitmeten op de muur, gaatjes boren en ophangen maar! Wij hebben ervoor gekozen om hem in de slaapkamer op te hangen. Door de whitewash (het hout wordt voor de bedrukking behandeld met een witte laag) behandeling die onze houten foto heeft gehad komen de kleuren nog mooier uit!

Deze houten foto is gemaakt om binnen te hangen, maar je kunt ze ook voor buiten bestellen. Leuk om je tuin of balkon mee te decoreren! Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een Aluminium plaat met eigen foto ontwerpen , dat geeft ook een erg mooi effect. Het leuke aan eigen foto’s gebruiken vind ik dat je iets unieks aan jouw huis toevoegt. Daarnaast word ik altijd vrolijk van alle herinneringen die ik tegenkom als ik door mijn huis loop.

Heb jij ook eigen foto’s aan de muur hangen?

Liefs,

Elana

*deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met fotoophoutstunter.nl

Een gedachte over “Herinneringen aan de muur

  1. Pingback: Herinneringen aan de muur – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s