Het sportjaar 2018: Best Nine

Nadat ik gisteren tijdens mijn laatste wedstrijd van het jaar een PR liep op de halve marathon is het tijd om de balans op te maken. 21 wedstrijden, meerder persoonlijke records, een heleboel hoogtepunten maar ook moeilijke momentjes. Vandaag deel ik 9 memorabele momenten van het afgelopen seizoen. In ieder geval ben ik dankbaar dat ik dit kan doen en heb ik onwijs genoten!

Zwemloop Nieuwkoop

IMG_20180410_105729_493

Mijn eerste zwemloop! Niet helemaal wetende wat mij te wachten stond deed ik samen met (zwangere) Josta mee in Nieuwkoop. Een evenement waarbij de tijd handmatig bijgehouden wordt, er wordt gezwommen in het zwembad en een stuk heen en weer gelopen langs een fietspad. Maar een super fijne sfeer en veel goeie triatleten, die staan te popelen om te starten met het nieuwe seizoen. Ik vond het erg leuk, zeker voor herhaling vatbaar!

Poeloversteek Aalsmeer

IMG_20180629_115045_954

Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik 3km open water zou zwemmen had ik je uitgelachen. Ik als, haaien- en krokodillen vrezend wezentje in mijn eentje in een grote plas? Vechtend tegen de golven en de wind? Dacht het niet. Ik verbaasde mezelf, zei ja tegen de Poeloversteek en voor ik het wist zat ik op een bootje in het midden van de Westeinderplassen. Een grote donkerte onder me, maar ruim een uur gezwommen en vol trots het water uit! We made it! Een supergave ervaring die veel deed voor mijn zelfvertrouwen in het water. Want zie je wel, ik kan het!

Leiden marathon

img_20180527_1442291945709542964361144.jpg

Niet zozeer voor mij spannend, want ik liep deze wedstrijd al drie keer eerder, maar Dennis liep hier zijn eerste hele marathon! Toen hij bijna bij de finish was voelde ik weer hoe leuk het was om te supporten. Onbeschrijfelijk trots, een allereerste marathon in 3:40! Doel één van dit jaar was behaald

Mijn support tijdens Tri Amsterdam

img-20180708-wa0004.jpg

Ik besef me niet vaak genoeg hoe leuk het is als er mensen speciaal voor jou aan de kant staan. En bij Tri Amsterdam kende ik zoveel mensen dat er ieder lastig momentje tijdens het lopen wel iemand stond te juichen of te klappen om toch nog even door te zetten. Deze foto, mijn aller trouwste supporters (naast mijn teamgenoten natuurlijk) zegt alles. Zo lief!

MSc.

IMG-20180822-WA0002

Ook een niet sport gerelateerd dingetje, want ik mocht mijzelf na jaren hard werken Msc. noemen! Het was een geweldige dag met veel familie en vrienden, een onwijs gave taart (van lieve claudine van wens een taart) Na een welverdiende vakantie was het tijd voor een nieuwe uitdaging in het medisch onderzoek, en ik heb daar tot nu toe onwijs veel plezier in! Ik werk in een fijn team met leuke mensen en ben hier de komende jaren  denk ik helemaal op mijn plek.

Challenge Almere Amsterdam

IMG_20181207_152538_419

Een absoluut hoogtepunt. Ik refereerde er al vaak aan terug (Raceverslag: Challenge Almere Amsterdam halve triathlon (70.3), maar wat was dit een geweldige dag. De diesel in mij kwam tevoorschijn en intens gelukkig beleefde ik de hele wedstrijd. Ik ben erg benieuwd wat het komende jaar mij gaat brengen, in Samorin maar ook tijdens alle andere wedstrijden die gepland staan!

PR 5km

IMG_20181026_120753_156

Ik startte met technische trainingen van mijn moeder en besloot onverwachts een aanval te doen op mijn 5km PR (25:15, gelopen in Zandvoort begin dit jaar). En ik verpulverde deze tijd gewoon! In 23:53 rende ik mijn gebruikelijke 5km rondje, thuis, op een gewone vrijdagochtend. Ik was stuk, maar zo trots! Heel erg happy dat ik dat met mijn duurvermogen voor elkaar kreeg. Het vertrouwen in het terug opbouwen van snelheid kwam hiermee langzaamaan terug.

PR 10km

IMG_20181111_143413_300

En ook mijn 10KM PR moest eraan geloven! Van tevoren besloten dat ik mezelf niet teveel druk op wilde leggen, maar tijdens de Olympische Stadionloop liep ik, door extra support van mam, een beetje van mijn 10KM PR af! Toen ik het stadion in rende kwam ik erachter dat ik nog een minuut over had om het te verbeteren en ik sprintte naar de finish. Gelukt! Een erg leuke loop ook trouwens, deze. Toch best kleinschalig, maar fijn parcours en goed georganiseerd. Voor herhaling vatbaar!

PR Halve marathon

IMG_20181222_165454_708

En ja, dan als laatste doel: een halve marathon onder de 2 uur lopen. Helaas gooide een beginnende (stress)griep roet in het eten en was ik tot een dag voor de wedstrijd niet zeker dat ik zou gaan lopen vanwege ernstige buikpijn. Toch besloten te gaan, en tóch ook een PR gelopen. Nét niet onder de 2 uur, maar we moeten wat te wensen overhouden. Volgend jaar! Gaat zeker lukken!

En dat waren 9 hoogtepunten! De laatste week van het jaar blik ik terug op mijn doelen van afgelopen jaar en deel ik mijn doelen voor komend jaar. Wat waren jouw hoogtepunten? Let me know!

Liefs,

Elana

4 gedachtes over “Het sportjaar 2018: Best Nine

  1. Pingback: Jaaroverzicht: mijn best 9 van 2018 – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s