10 x favoriet de afgelopen zomer

Inmiddels is het zomerse weer wel echt vertrokken. De wintertijd is weer in gegaan en mijn winterjas mag ook steeds vaker mee naar buiten. Toen ik mijn favorieten van april op een rijtje zette, leek het me leuk dat vaker te doen. Inmiddels zijn we wel een paar maanden verder, dus besloot ik het wat breder te pakken en mijn favorieten van afgelopen zomer met jullie te delen! Want wat heb ik genoten van de afgelopen maanden!

  1. Challenge Almere (lees hier het raceverslag van die dag)

20x30-CAAM5167

Ik kan natuurlijk niet anders dan mijn halve triathlon (of 70.3) bovenaan deze lijst zetten. Nog steeds blijft het de allermooiste dag van 2018 in mijn herinnering (en dat wil wat zeggen met ook een afstudeerceremonie haha). Hopelijk kan ik deze dag in 2019 herbeleven in Slowakije! Ik kan niet wachten tot het zover is, maar op het moment dat ik dit schrijf is het nog 215 dagen wachten. En een beetje trainen natuurlijk.

2. Sportschool abonnement

fptbty

Krachttraining is nooit mijn favoriete bezigheid geweest. Maar sinds we terug zijn van vakantie merk ik dat zodra ik het wél doe, het mijn duurprestaties aanzienlijk verbetert. Ik ging weer aan de slag met een schema en inmiddels houd ik mijn trainingen nog steeds vol! Zelfs thuis kan ik me er nu makkelijker toe zetten, maar stiekem vind ik het trainen in het krachthonk in de sportschool steeds leuker worden!

3. Aquarelverf

dav

Misschien echt een heel ander onderwerp, maar naast sporten en werken ben ik ook graag creatief. Vroeger was ik daar niet zo goed in, en had ik er vooral het geduld niet voor, maar tegenwoordig geniet ik heel erg van mijn creatieve avondjes. Ik schilder graag en heb ook een Bullet Journal, waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. In de zomer ontdekte ik de aquarelverf van “van Gogh” en sindsdien ben ik fan!

4. Garmin Edge 520.

4

Eindelijk ben ik de trotse eigenaar van een fietscomputer! Na maanden ruzie met google maps en het mini kaartje op mijn horloge vond ik het tijd voor verandering. Voor mijn mastertitel kreeg ik van mijn ouders een mooie fietscomputer, een Garmin uiteraard. Hier kan ik eindelijk de route eens duidelijk op zien! Daarnaast is het supermakkelijk om nieuwe routes in te laden en je statistieken te vergelijken. Op naar nog meer mooie fietskilometers!

5. Open water zwemmen

IMG-20180925-WA0018

Als er iets is waar ik van genoten heb afgelopen zomer waren het de open water trainingen. Niet alleen ben ik weer een stuk zelfverzekerder (mijn angst voor open water) geworden, ook denk ik dat vooral de groep zelf enorm motiveerde om iedere week, weer of geen weer, het bruine, Nederlandse water in te springen. Hele leuke, lieve mensen met allemaal hun eigen achtergrond en doelen, maar altijd met hetzelfde enthousiasme. Op naar een nieuw seizoen!

6. Sterrenkubus!

Oké, misschien speel ik een beetje vals want wij deden dit in oktober en toen was de zomer al voorbij, maar deze ervaring was echt heel erg tof. In het Twentse buitengebied ligt Erfgoed Bossem, een enorme boerderij met verschillende accomodaties erop. Mijn zusje en ik namen intrek in een Sterrenkubus, een minuscuul huisje met een bed op een vliering, onder een glazen koepel waar je de sterrenhemel doorheen kon zien. Samen met een heleboel koeienknuffels, een geweldig bereid 4-gangen diner en een ontbijtmand op bed was dit ook wel echt een weekend met een gouden randje. Heerlijk ontspannen!

7. Dennis z’n nieuwe fiets

Screenshot_20180825-214504

Ik denk dat het al bepaald was, want als je samen gaat wonen met een (vrij enthousiast) triathlonmeisje kan je als man eigenlijk niet achter blijven. En zo geschiedde een nieuw hoofdstuk in onze relatie: Dennis kocht een racefiets! Door drukte en nieuwe banen, een halve triathlon en een blessure die tussendoor kwamen fietsen hebben we nog niet veel ritjes samen gemaakt, maar ik ben ervan overtuigd dat dat komend seizoen helemaal goed gaat komen. Volgend jaar een tourtochtje? Iemand tips?

8. Lezen

mde

Sinds kort heb ik weer een lidmaatschap bij de bibliotheek! In de zomer heb ik erg veel gelezen op mijn e-reader, maar stiekem vind ik een echt boek toch lekkerder lezen. Vroeger bracht ik menig vrijdagmiddag door in de plaatselijke bibliotheek en leende altijd de maximale hoeveelheid boeken. Echt een fijne manier om even te ontspannen in de trein na werk of ’s avonds op de bank. Ik lees het liefst literaire thrillers en als iemand nog een goeie heeft liggen hoor ik het graag!

9. Uit eten op vakantie

dav

Ik leef stiekem toch wel om te eten, en dan vooral alle hartige dingen. Voor chips kun je me eigenlijk altijd wakker maken, maar ook pizza en sushi gaan er altijd wel in. Op vakantie voelt het altijd als een feestje, als je na een mooie dag in een restaurantje gaat zitten en alles mag kiezen wat je lekker vindt! Aangezien wij een rondreis door Europa hebben gemaakt hebben we op verschillende plekken héél erg lekker gegeten. Bovenaan dit jaar stonden een Italiaan in Venetie en een vegan junkfood bar in Praag. Zo. Lekker!

10. Zwemmen in Lake Bled

dav

Bled is een prachtige plek in Slovenie, en van de zomer had ik het genoegen er ook nog te kunnen trainen. We waren vrij vroeg en er was nog bijna niemand in het water. Met stip de mooiste plek waar ik heb gezwommen afgelopen zomer!

En nu is het tijd voor herfst en nieuwe dingen! Tijd om uit te kijken naar de feestdagen, want die vind ik stiekem het allerleukst!

Liefs,

Elana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s