Nieuwe doelen, nieuwe kansen!

Dat is een tijdje geleden! De afgelopen maand wist ik even niet wat ik moest schrijven. Na Almere viel mijn strakke trainingsschema weg en werd ik daarnaast ook met een nieuwe baan en alles wat daarbij komt kijken even in het diepe gegooid. Gelukkig kan ik inmiddels behoorlijk zwemmen, dus ik heb mijn ritme weer gevonden en zwem gestaag door, tijd om nieuwe uitdagingen te zoeken!

Wie mijn blogs het afgelopen jaar heeft gelezen, herinnert zich misschien mijn Mijn sportdoelen voor 2018 nog wel. Bijna al die doelen heb ik al af mogen strepen! De wedstrijd in het buitenland is er, mede door Almere (en wat dat kostte vooral), niet van gekomen. Wel heb ik op genoeg mooie plekken in het buitenland (Toronto, Praag, Budapest, Berlijn) mogen lopen, en staat mijn halve triathlon in Slowakije gepland voor 2019, dus in dat opzicht heb ik niets te klagen.

 

Er is echter 1 doel dat ik nog niet gehaald heb, en dat nog steeds blijft knagen. Het lopen van een PR op de halve marathon. Ik weet dat het erin zit, en dat ik het zou moeten kunnen, maar bij wedstrijden durf ik nooit genoeg te geven, bang voor uitputting of iets in die richting. In de triathlon liep ik met zoveel gemak ongeveer 6:00/km (plus plaspauzes en rust nemen met drinken), en besefte me toen dat er zoveel méér in zit als ik fris aan een halve marathon begin, in plaats van na 2km zwemmen en 92 km fietsen. Daarnaast liep ik met zoveel gemak een PR op de 5km én de 10km afgelopen jaar dat ik het gevoel heb dat ik meer kan dan ik denk.

IMG_20181015_192214

Daarom gooi ik het nu over een andere boeg. Ik wil écht dat PR verpletteren, en ga een poging wagen in Linschoten op 22 december. Nu doe ik dat niet alleen, maar onder begeleiding van mijn moeder, looptrainer en vooral ook mentale coach, want ik denk dat dat aspect bij mij nog steeds de grootste rol speelt. We zijn begonnen met technisch anders te trainen, en vooral mijn looppas wat te verbeteren. Zo efficient en makkelijk mogelijk, met kracht vanuit de juiste spieren. Ik merk dat ik, zodra ik moe begin te worden, terugzak in mijn “vertrouwde looppas”, die eigenlijk veel meer kracht kost dan ik mij besefte. Ik ben heel benieuwd wat ik ga presteren in Linschoten, en ook als het niet lukt heb ik ongetwijfeld voor de toekomst veel aan de loopscholing en technische training die ik nu krijg.

Ook loop ik dit jaar nog mee in Heemstede (10km), Olympisch stadionloop (10km), Ugly sweater run (5km) en de Bosbaanrun (7km). Samen met Dennis uiteraard, die afgelopen zondag zíjn PR op de marathon verpulverde. Of nouja, het kostte wel wat kracht en doorzettingsvermogen natuurlijk, maar daar zal hij zelf nog wel een blog aan wijden. Over een paar weken zal ik jullie op de hoogte houden van het verloop van mijn trainingen en hopelijk kan ik in December het laatste vinkje op mijn doelenlijst zetten. Daarna maak ik bekend wat er in 2019 voor gave dingen op de planning staan. Keep you posted!

Heb jij nog doelen voor de komende tijd? Let me know (instagram, mail, reactie, whatsapp, alles mag! )

Liefs,

Elana

 

Foto’s gemaakt door Julia Meijer en Dennis van Rooden.

2 gedachtes over “Nieuwe doelen, nieuwe kansen!

  1. Pingback: Je kwalificeren voor een wereldkampioenschap, en dan? # Road to Samorin 1 – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s