Road to Almere 5: The day before

Mijn Road to Almere is bijna ten einde, want morgen is het zover! Achtereenvolgens 1,9km zwemmen, 92,5km fietsen en 21km hardlopen. En of ik daar zin in heb? Zeker! Vandaag neem ik jullie mee in de laatste voorbereidingen en een kleine overview van de afgelopen trainingsweken. En aan het einde van deze blog zal ik vertellen hoe je me kunt volgen morgen!

De laatste tijd is mij regelmatig gevraagd of het een extra druk is, dat iedereen weet dat ik dit morgen ga doen. Het is nogal een afstand, en er kunnen een aantal dingen gebeuren waardoor ik morgen niet (blij) over de finish kom. Ik zie dat niet als extra druk, ik zie het vooral als leerschool voor mezelf, en wellicht ook voor anderen. De DNF (did not finish) verhalen hoor en lees je meestal niet online, misschien uit schaamte of teleurstelling. Maar ik denk juist dat anderen, die ook zoiets mee gemaakt hebben, daar gesterkt door worden.  Want ik vind dat er niet zoiets bestaat als falen op dit gebied. Soms gaat het goed, en soms leer je ergens van. Natuurlijk hoop (en verwacht, met al mijn trainingsuren) ik dat ik morgen lekker kan genieten, maar op bepaalde dingen kun je je niet voorbereiden. Zo was er vorig jaar een triatleet die ik kende, die drie lekke banden kreeg en niet verder kon. Je mag immers niet geholpen worden. Morgen doet hij de hele, heel veel respect voor overigens, en gaf na vorig jaar dus ook niet op. En dat zal ik ook zeker niet doen, mocht het niet worden wat ik ervan gehoopt had!

IMG-20180829-WA0002

Verder zijn de afgelopen weken best intens geweest. Ik heb onder andere een nieuwe baan gekregen, mijn Master of Science in ontvangst genomen en ik ben helaas ook heel ziek geweest een hele week. Het zwemwater in Leiden, tijdens de Leiderdorp triathlon was helaas niet optimaal en ik liep er een bacterie op. 6 dagen KO op de bank, daar word je niet vrolijk van in je piekweken. Maar wonder boven wonder ging de opbouw daarna goed en heb ik toch een hoop pittige trainingen mee kunnen pakken. Zo fietste ik regelmatig 3 uur gevolgd door een uur hardlopen. Tijdens de open water trainingen probeerde ik minimaal 2km te zwemmen, en ook bij de Bosbaanswim pakte ik deze afstand nog even mee.

En toen brak mijn taperweek aan. En wat vind ik die tot nu toe lastig. Energie voor 100, rusteloze benen en vooral alleen maar zin om te racen, terwijl ik precies niet zoveel mocht doen. Maar zenuwen? Ik zeg regelmatig dat ik het spannend vind, en dat vind ik ook echt wel, maar ik voel mij nog echt niet zenuwachtig. Misschien vanmiddag bij de briefing, of als ik vanavond met mijn moeder in het camperbusje zit met een kopje thee, maar vooralsnog ben ik erg rustig en vrolijk! Ik zie het ook als een extra lange dag buitenspelen, waar toevallig redelijk wat mensen naar komen kijken, en probeer het niet te zien als “de race waar ik al 8 maanden voor train”. Tot nu toe lukt dat aardig.

IMG-20180829-WA0017

Of ik een doel heb morgen? Finishen! Ook door die week ziekte wil ik niet teveel vragen van mezelf. Ik begrijp natuurlijk dat je sowieso veel van jezelf vraagt in zo’n wedstrijd, maar ik hoef geen PR te lopen op de halve marathon bijvoorbeeld. Conditioneel moet het geen probleem zijn, maar ik hoop vooral dat het met de voeding ook goed gaat. Gelukkig heb ik mijn eigen voeding mee, en mijn moeder bij de coachpost, zodat ik niet de fout in kan gaan met voeding die ik niet mag hebben. Verder ga ik heel hard genieten van deze wedstrijd, de geweldige organisatie, mijn teamgenootjes in de vrouwentent (wisselzone is gescheiden bij deze wedstrijd) en alle lieve mensen die morgen komen kijken. Als ik goed geteld heb zijn dat er 25, dus dat vind ik al heel speciaal.

Screenshot_20180901-170700-1

1800 atleten aan de start, een gigantisch evenemententerrein, en hopelijk ook een zonnetje, het belooft in ieder geval een prachtige dag te worden. Ik heb startnummer 4004 en je kunt me volgen in de Challenge Family app. Mocht je morgen ergens in/op/rondom Almere zijn, een klein meisje in oranje pakje met een blauw helmpje, dat ben ik. Roep vooral mijn naam, dat vind ik leuk.

En daarnaast wil ik iedereen die mijn blogs gelezen heeft en alle leuke berichtjes die ik heb gehad bedanken voor jullie enthousiasme. Ik ben nu al een tevreden triatleet. See you later!

Liefs,

Elana

2 gedachtes over “Road to Almere 5: The day before

  1. Pingback: Raceverslag: Challenge Almere Amsterdam halve triathlon (70.3) – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s