Road to Almere 3: 100 dagen tot de start

 

Vandaag weer een update over de weg naar míjn wedstrijd van het jaar, een halve triathlon (Dat is dus dezelfde afstand als een halve Iron Man) in Almere op 8 september. Een update over het trainen, de welbekende trainingsdip en twee wedstrijden die ik heb gedaan de afgelopen maand. En daarnaast wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties! Dat motiveert enorm.

Trainen
Na mijn vorige update ben ik uiteraard lekker verder gegaan met trainen. Er stonden wat pittige duurtrainingen én een 3 uur brick training op het programma. Een brick training is een training waarin je afwisselt tussen twee onderdelen, in dit geval fietsen en lopen. Ik fietste dus 3x 30 minuten en liep 3x 30 minuten. Dit deed ik grotendeels tijdens de georganiseerde wisseltraining van mijn coach Josta, op zaterdagochtend. Hoe ideaal, een ingerichte wisselzone met iemand die je spullen bewaakt terwijl jij lekker metertjes kan maken.

screenshot_20180506-1451355712837489666182670.jpg

In de maand mei zwom ik tot nu toe 10,5 km, fietste ik 270km en liep ik 78km.

Klinkt best als veel he! Maar ze gingen zeker niet allemaal even makkelijk. Twee weken geleden zat ik een beetje in een dipje. Veel drukte rondom het afsluiten van mijn bestuursjaar en de aankomende voorstellingen en daardoor wilde het allemaal niet zo. Mijn armen wilden niet meer tijdens het zwemmen en mijn benen voelden als lood tijdens het lopen. Dan maar een keer overslaan, dacht ik. Even wat extra rust pakken. Een goed gesprek met Josta verder kwam ik ook tot de conclusie dat het soms niet erg is om wat vaker nee te zeggen tegen dingen. Niet altijd verantwoordelijk willen zijn voor alles. Dat is denk ik ook een beetje mijn valkuil in dit hele project, want trainen voor een halve triathlon kost nou eenmaal tijd. Veel tijd. En die tijd heb ik wel, maar daarvoor moet ik ook dingen laten. Of uit handen geven. En dat laatste vind ik dan heel lastig, maar dat is ook weer iets om aan te gaan werken. En daarnaast weer wat vaker samen trainen, met mensen die net zoveel van deze sport houden als ik. Daar haal ik ook altijd nieuwe energie uit.

Triathlon Haarlemmermeer
In deze wedstrijd had ik al een tijdje heel veel zin, de eerste “echte” triathlon van het seizoen! In de training de maandag ervoor deed ik een mini triathlon en ging als een speer. Dat moest goed komen! Helaas verliep de verdere week erg chaotisch, met veel stressmomentjes en drukte rondom de eerste voorstellingen van mijn toneelvereniging. Tijd om lekker uit te rusten was er uiteraard niet bij, en daar heb ik me op verkeken. De dag zelf verliep ook niet al te vlekkeloos, de organisatie liet wat bewegwijzering betreft nogal wat te wensen over. Gelukkig was mijn bijna complete support crew aanwezig, dat maakte toch alweer een hoop goed.

img_20180522_074445_6323444221682035702974.jpg

Het zwemmen ging goed, na 17 minuten kwam ik het water uit. Zo snel had ik dat niet verwacht! Ook op de fiets kon ik, ondanks de buikpijn die toen al begon, nog lekker tempo maken. Op de open stukken waaide het behoorlijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Na iets meer dan 41 minuten kwam ik van de fiets af. En toen, het lopen. Een pijnlijke confrontatie met de stress van de afgelopen week resulteerde in onwijze buikpijn. Tot overmaat van ramp moesten we de “big spotters hill” beklimmen, een 42m hoge piramide met vrij veel traptreden. Op de weg terug fietste Peter mij tegemoet, en bleef me even supporten tot ik afsloeg naar de finish. Dat was zeker welkom! Met mijn looptijd ben ik abosluut niet tevreden (33 min), maar over het algemeen mag ik eigenlijk niet klagen.

img_20180522_074445_6377537995483528539382.jpg

Leiden Marathon
En een week later stonden Dennis en ik dan aan de start van de Leiden marathon. Voor mij het vijfde jaar op rij (1x 5km en 4x halve marathon) en voor Dennis het vierde jaar (5km, 10km, halve marathon, marathon) en zijn eerste marathon. Daarover kan je hier meer lezen! Ik ben in ieder geval heel erg trots.

Het was behoorlijk warm, en vooral in de ochtend scheen het zonnetje vrolijk recht op de weilanden waar wij doorheen hobbelden. Ik had de tijd losgelaten en genoot van het, voor mij al bekende maar zeker niet saaie, parcours, de fantastische vrijwilligers en de toeschouwers die hun best deden het ons zo leuk mogelijk te maken met extra water, tuinslangen, muziekjes en gejuich. Ik vind dit parcours 1 groot feest, keer op keer. Ik heb ook niet op de tijd gelet en kwam uiteindelijk over de finish in 2:07. Daar ben ik heel erg blij mee, want ik heb eindelijk weer eens écht genoten van een evenement, en daarbij niet eens zo langzaam gelopen! En uiteraard stonden mijn mama en Peter weer langs het parcours voor de nodige foto’s en filmpjes, en vooral extra motivatie. Ze waren blij te zien dat ik er beter aan toe was dan de week ervoor! De rest van de dag spendeerde ik aan het aanmoedigen van Dennis, mijn zusje (10k) en een hoop vriendinnetjes, die ook allemaal veilig en met mooie tijden over de finish zijn gekomen. Een memorable dag, Leiden marathon 2018.

En voor de komende tijd staan er wat triathlons gepland, en daarnaast mijn eerste open water wedstrijd. 3km zwemmen tijdens de poeloversteek, dat wordt spannend, maar gaat zeker lukken. Daarnaast assisteer ik weer bij de start2tri cursus, doe ik wat loopscholing en staan er goeie fietstochten op de planning. Ook speel ik op 14,15 en 16 juni in een fantastisch toneelstuk, dus de komende weken kunnen niks anders dan goeds beloven! Wel spannend dat er na vandaag nog maar twee getalletjes op het aftelklokje van mijn horloge staan. Het wordt wel bijna “echt” dan he!

Liefs,
Elana

2 gedachtes over “Road to Almere 3: 100 dagen tot de start

  1. Pingback: Raceverslag: Challenge Almere Amsterdam halve triathlon (70.3) – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s