Marathon wishlist: 5 marathons die ik nog zou willen lopen

Het lopen van je eerste marathon smaakt natuurlijk naar meer. Ik laat af en toe graag mijn gedachten eens gaan over welke ik ooit nog zou willen lopen. In deze blogpost deel ik mijn huidige top-5 met je!

1. New York City Marathon

Voor mij is de New York Marathon toch wel dé ultieme marathon. Misschien ook wel de meeste bekende van de 6 World Major Marathons. Het lijkt me overigens fantastisch om de 6 Majors ooit allemaal gedaan te hebben, maar een qualifier zit er voorlopig denk ik nog niet in…

World Marathon Majors medaille
Finishers van alle 6 de Majors krijgen deze speciale medaille

Maargoed, je moet ergens beginnen! Ik ben trouwens nog nooit in New York geweest, maar het lijkt me een fantastische ervaring om de stad tijdens de marathon te leren kennen.

Voor Elana heeft de New York Marathon ook iets speciaals (lees hier meer). Het is dus ook iets wat we samen kunnen delen, en dat maakt het extra leuk! We fantaseren er soms al wel eens over…

2. Athene Marathon

De marathon van Athene is natuurlijk onmisbaar op dit lijstje. De klassieker, de plek waar het ooit allemaal is ontstaan. Het lijkt me erg mooi om dit stukje geschiedenis te ervaren!

Start van de Athene Marathon

3. Marathon Rotterdam

Als we het over klassiekers hebben, dan mag de Marathon Rotterdam natuurlijk ook niet ontbreken. De grootste marathon in ons eigen landje! Bovendien met een snel parcours en één van de eerste voorjaarsmarathons. En wat te denken van de Erasmusbrug en de finish op de Coolsingel… Allemaal mooie ingrediënten voor een topervaring en misschien wel een PR?

Marathon Rotterdam over de Erasmusbrug

4. Berlijn Marathon

Een marathon in het buitenland lopen lijkt me een prachtige ervaring. Hardlopen en reizen tegelijk. Beter kan bijna niet, toch? Gelukkig zijn daar binnen Europa al hele mooie steden voor. Berlijn bijvoorbeeld. Misschien wel wel één van de leukste steden waar ik ben geweest. De Berlijn Marathon is ook één van de zes Majors, en bovendien het snelste parcours ter wereld. Ook vind ik de medaille erg cool!

Medaille Berlijn Marathon 2015

5. Londen Marathon

Ook Londen vind ik een prachtige stad, vooral door de vele cultuur. Het lijkt me fantastisch om daar nog eens terug naartoe te gaan en de stad tijdens de marathon vanuit een ander perspectief te beleven. Ook de Londen Marathon hoort bij de Major Marathons en heeft een snel parcours. Daarmee staan er dus 3 van de Big Six in mijn top-5!

Naast deze vijf zijn er natuurlijk nog tal van andere mooie marathons en races om aan je wishlist toe te voegen. Welke staan er hoog op jouw lijstje? Of heb jij één van deze, of een andere supervette marathon, al eens gelopen? Deel het in een reactie!

Een gedachte over “Marathon wishlist: 5 marathons die ik nog zou willen lopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s