5 weken #medalmonday en een korte terugblik op mijn doelen voor dit jaar

Lieve bloglezers,

Inmiddels is het alweer april! In mijn doelen  voor 2018 vertelde ik een aantal dingen waar ik vandaag kort op wil terugblikken, kijken of ik er nog steeds zo over denk. Daarnaast een korte overview van de afgelopen 5 weekenden, waarin ik iedere keer een wedstrijd had. Benieuwd welke? En hoe ik het er vanaf heb gebracht? Lees dan snel verder!

Meer foamrollen, zoals ik me in januari voornam,  is me over het algemeen goed gelukt! Door het in te bouwen in mijn routine is het een stuk makkelijker vol te houden. En veel minder pijnlijk ook!

Een PR op de halve marathon is me vooralsnog niet gelukt, maar dat was uiteindelijk ook niet het doel bij de CPC. We hebben Leiden in mei nog, dus hier kan nog verandering in komen! Verder is een buitenlandwedstrijd waarschijnlijk niet haalbaar dit jaar, maar dat komt door mijn laatste en allergrootste doel: De halve Triathlon in Almere! Inmiddels is het wel redelijk werkelijkheid aan het worden, de inschrijving (au, €220) is betaald, de schema’s worden gemaakt (Door mijn Coach Josta) en ik ben behoorlijk fanatiek aan het trainen nu. Voor zo’n wedstrijd (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21.1km rennen) is natuurlijk wat voorbereiding nodig. En dat brengt me dan gelijk op de afgelopen vijf weken, waarin ik weer even mocht proeven van de evenementensfeertjes!

Allereerst was daar de halve marathon in Den Haag, de City-pier-city loop. Mijn doel was lopen op een lagere hartslag, niet boven zone 3 uit komen. En eigenlijk is dat best wel een beetje gelukt! Ik vond het erg zwaar en heb behoorlijk wat dagen spierpijn gehad, maar het was goed om te weten dat ik best op een lage hartslag kan lopen tijdens zo’n afstand. Daarnaast had ik een waterrugzakje mee, waardoor ik de posten kon overslaan. Dat was een erg fijn gevoel! Ik liep de halve marathon in 2:08

Na de finish bij de CPC-loop in Den Haag

Een week later, ons debuut als  Trispiration triathlon team! Samen met Josta en Gabriela stond ik aan de start van de 5km rokjesdagloop in Amsterdam. Echt als rokjesdag voelde het niet, het was behoorlijk wat graden onder nul en iedereen stond in haar dikste winterkleding aan de start. Dat maakte het niet minder leuk, want Gabriela won deze loop in een tijd van 22:03 op de 5km. Josta en ik liepen allebei een tijd van 26:38, en waren daarmee 20e en 21e. Verder werden we aangemoedigd door twee geblesseerde teamgenootjes, dus al met al een hele mooie dag!

 

En toen, vrij onverwachts, stond ik ook aan de start van de Zandvoort circuitrun, 5km. Zonder al teveel verwachtingen ging ik erheen, twijfelend over wat ik aan moest. Het zonnetje scheen, maar het was als nog erg koud buiten. Uiteindelijk in mijn nieuwe pakje (tri top en tri shorts) aan de start verschenen en zowaar een PR gelopen! Na 25:15 minuten kwam ik over de finish als 58e vrouw. Daar was ik wel heel erg blij mee, een onverwacht cadeautje. Dennis liep de 12km in een mooie tijd van 55:47!

IMG_20180410_113006

Zaterdag 31 mei was voor mij een vrij spannende dag. Ik zou namelijk met mijn team de team time trial bij Tijdrit Almere gaan fietsen. Naast dat ik nog nooit (op een training de week ervoor na) in een groepje had gefietst en sowieso nog nooit een tijdrit, was ik ook zenuwachtig dat ik de rest, allemaal getrainde fietsers, niet bij zou kunnen houden. Maar niets was minder waar want met een fantastische gemiddelde snelheid van 32.7km/hr kwamen we na 38 minuten gezamelijk over de finish! Was echt heel erg tof!

29983319_853158371552411_7771608884528393311_o

En als laatste in deze serie stond ik afgelopen zondag (8 april) om kwart voor 6 naast mijn bed om samen met Josta naar Nieuwkoop te vertrekken. Triathlon Nieuwkoop is vrij bekend, en die organiseren elk voorjaar een zwemloop met verschillende afstanden. Josta deed de 1km zwemmen 10km rennen en ik de 500 meter zwemmen en 5km rennen. Een hele uitdaging, want ik vind deze combinatie erg lastig. Josta ging om 08:00 van start en ik kon nog eventjes genieten van alle zwemmers met hun mooie technieken tot ik zelf mocht gaan. Toen zij al lang aan het lopen was sprong ik baan 1 in, en besprak met mijn baangenoten wie op welke positie zou zwemmen. Ik zwom uiteindelijk precies in het midden, fijne positie. Na 10:35 kwam ik het water uit en over de wissel naar het lopen heb ik precies 1 minuut gedaan. 28:20 minuten later kwam ik dan over de finish, en met beide tijden ben ik zeer tevreden!!

30516583_359922307837195_4593668079555619060_n

Tot zover mijn maand maart en begin april. Komend weekend een weekendje weg met mijn vader en zusje, want daar ben ik wel aan toe na een drukke tijd. Daarentegen sta ik wel te springen om weer te starten bij een échte triathlon!

 

Liefs,

Elana

 

 

3 gedachtes over “5 weken #medalmonday en een korte terugblik op mijn doelen voor dit jaar

  1. Julia

    Al had ik een hoop uiteraard al gehoord, is het toch erg leuk het zo allemaal op een rijtje te lezen. Erg trots op je zussie! Knap van je dat je er zo gedreven mee bezig bent en je ziet aan je resultaten dat je harde werk wordt beloond👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼❤️❤️❤️❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s