De sporty-girl Tag!

Een sportieve bloggers Tag!

Ik vind het altijd heel leuk om tags in te vullen, dus ging ik op zoek naar eentje die bij mij (en onze blog) past op dit moment. Bij Kelly kwam ik, wel van een paar jaar geleden, deze tag tegen! Leuk om met van deze vragen meer over iemand te weten te komen, dus vul hem vooral ook in!

 

Wat voor sport beoefen je?

Momenteel train ik natuurlijk voor een halve triathlon, dus mijn weken bestaan vooral uit zwemmen, fietsen, hardlopen en wat krachttraining. Daarnaast blijft paardrijden ook altijd een fijne bezigheid.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Het verschilt een beetje, maar in mijn huidige schema toch wel gemiddeld tussen de 6 en 7 uur per week. Klinkt best veel he! Maar omdat ik zoveel verschillende dingen doe voelt het niet als veel.

IMG_9864

Ben je meer een Cardio meisje, of juist meer van Krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?
Cardio is echt meer mijn ding. Ik kan heel erg genieten van duurtrainingen, terwijl ik voor krachttrainingen altijd een beetje moed moet verzamelen. Maar sinds een kleine maand doe ik trouw mijn kracht- en stabiliteitsoefeningen in de sportschool en ik merk duidelijk verschil!

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Ik dacht altijd dat ik graag alleen sportte. Dat doe ik nog steeds graag, ik kan prima anderhalf uur in mijn eentje gaan rennen, of twee uur gaan fietsen. Maar sinds ik in een duursportteam zit merk ik dat ik energie haal uit het feit dat je die passie deelt, vooral omdat er soms vanuit mijn omgeving wat onbegrip is naar de frequentie van mijn trainingen. Eigenlijk is het iedereen voor zich, maar toch ook motivatie naar elkaar toe. Zo liep ik afgelopen zondag de Rokjesdagloop samen met teamgenoot (en coach), en dat vond ik toch wel heel erg tof. Daarnaast is samen met Dennis,mama of vriendinnetjes lopen ook altijd heel leuk!

29342338_350514508777975_2115188598984013244_n

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Als ik écht geen zin heb dan probeer ik altijd te denken aan trainingen waarin ik na afloop zoveel energie had, dat ik mezelf meestal wel weet te motiveren om toch te gaan. Al is het om daarna tegen mezelf te kunnen zéggen dat ik heb getraind. En heel soms, als het echt allemaal even niet meezit, dan sla ik een training over. Moet af en toe ook kunnen, daar word je als mens niet veel slechter van.

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?

Ben vorig jaar met mijn racefiets op de dag van een triathlonwedstrijd gevallen in een tunneltje. Het was heel dom, want ik stond stil, maar mijn voet zat nog vast aan mijn pedaal. Ik wilde op die voet leunen en viel echt best hard op mijn elleboog. Kon er toen niet echt om lachen, gezien het ook nog regende en ik een beetje zenuwachtig was. Als ik er nu op terugkijk vind ik het wel grappig.

29356721_350514532111306_4349075172854858631_n

Waar kun je je echt aan ergeren tijdens het sporten?

Een broek die afzakt, of handschoenen die toch te warm zijn voor het weer. Ik kan het heel slecht hebben als ik onderweg nog iets aan mijn outfit moet veranderen, maar ik heb een tijdje een nike broek gehad die continu afzakte. Omdat ik die zo leuk vond bleef ik erin lopen, maar iedere keer diezelfde frustratie. Tegenwoordig ren ik daar dus niet meer in.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?

Ja! Ik ben verliefd op mijn Garmin 735XT, ik draag hem dagelijks en vanaf januari heeft hij al mijn sportactiviteiten geregistreerd. Ik vind het heel leuk dat dat horloge zo uitgebreid is, dat je de watch-face kan veranderen en dat hij ook nog semi-stijlvol geoeg is om dagelijks te dragen. Zou niet meer zonder willen!

Neem de tag vooral over als je dat leuk vindt!

Liefs,

Elana

 

Een gedachte over “De sporty-girl Tag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s