Raceday preparation!

Aangezien wij zondag de halve marathon in Den Haag lopen leek het me een leuk idee om vandaag eens mijn voorbereidingen voor zo’n evenement te delen. Ik ben ook erg benieuwd hoe jij je de laatste dagen voorbereidt, dus laat dat vooral even weten!

IMG_1960Training

Vanaf heden train ik met een op maat gemaakt schema van Trispiration. Dit is wel gefocust op triathlon, maar ook mijn hardloopwedstrijden en de aanloop daarheen worden daarin opgenomen. Voor deze halve marathon heb ik getraind met het schema waarmee ik al een aantal jaren train, deze is van mijn moeder, looptrainster, fysio en sportcoach.

De laatste week voor het evenement train ik rustig, en dit keer loop ik alleen mijn benen los op de vrijdag voor het evenement. Verder heb ik wel gefietst, gezwommen en wat lichte krachttraining gedaan.

Voeding

De week voor het evenement heb ik weer een groot deel van de FODMAPS (lees deze blog). uit mijn dieet gehaald, om mijn darmen tot rust te laten komen. Verder eet ik twee dagen voor het evenement koolhydraatrijk, en na iedere training voldoende eiwitten voor spierherstel.

Mee naar de wedstrijd gaan de BLOKS van Clifbar, in de speciale smaken die ik kocht in Toronto. Verder ben ik uitgerust met mijn waterrugzak, zodat ik de posten kan overslaan. Dat is, heb ik gemerkt, beter voor het constant houden van mijn tempo. Een half uur voor de start eet ik een banaan, en na de finish eet ik een eiwitreep.

IMG_1957

Mindset

Een aantal jaar geleden maakte ik mezelf altijd zenuwachtig voor zo’n evenement. Omdat ik het nu beschouw als duurtraining kan ik het veel beter loslaten. Overigens ga ik ook niet voor een PR zondag, dus dat maakt het gemakkelijk er niet teveel mee bezig te zijn. Ik vind het wel fijn om me met andere lopers voor te bereiden op een evenement, de weersverwachtingen en het parcours nog even te bespreken. Toch prettig dat je niet in je winterse outfit komt terwijl het 12 graden wordt.

Kleding

De teamkleding waar ik binnenkort in zal verschijnen laat nog heel eventjes op zich wachten, dus ik kies komende zondag voor een kort broekje van Asics, shirtje van Mizuno, sokken van Lululemon en uiteraard mijn favoriete hardloopschoenen allertijden: Asics Gel Kayano. Deze outfit draag ik erg vaak als het wat warmer is en je weet wat ze altijd zeggen:  Never change a winning team!

IMG_1959

Ga je ook lopen zondag? Alvast veel succes!!

Liefs,

Elana

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s