Mijn sportdoelen voor 2018

Een van mijn wensen voor 2018 was dat ik weer zou gaan bloggen. De afgelopen maanden waren qua werk en drukte zo heftig dat ik er de rust niet voor kon vinden, maar vanaf nu wordt dat weer anders en hoop ik dat ik weer wat leuke dingen kan schrijven!

Voor vandaag een artikel waar ik zelf heel veel plezier aan beleef, namelijk het opschrijven van mijn doelen voor komend jaar. Momenteel ben ik blessurevrij en vol energie, dus het leek mij een uitstekend plan om dat eens met anderen te delen.

Foamrollen. Dit klinkt als een klein, makkelijk haalbaar doel. Echter is dit iets waar ik stiekem zo’n hekel aan heb dat ik het te weinig doe. Geen rust om goeie filmpjes op te zoeken en vaak doet het ook behoorlijk zeer. Een goed idee om daar eens in alle rust mee aan de slag te gaan. Gebruiken jullie ook een foamroller?

Een PR op de halve marathon. Of eigenlijk, eindelijk eens onder de twee uur lopen. Dit is voor mij een vrij grote uitdaging, omdat ik op lange afstanden wat blessuregevoelig ben. Daarnaast heb ik vaak gemerkt dat voeding erg lastig is met lange afstanden. Ik eet heel snel te veel, te weinig of net niet het goeie, waardoor ik vaak na 15km last krijg van mijn buik. Ik heb het FODMAP dieet met succes afgerond, en ben er inmiddels achter dat ik niet tegen lactose kan, dus ik hoop dat dit het komende jaar beter zal gaan! De eerste halve marathon staat gepland op 12 maart, de CPC. Momenteel is mijn PR 2:04, en daar wil ik dus heel graag onder duiken!

TI zwemmen. Voor de niet-zwemmers onder ons, TI is een zwemtechniek (borstcrawl), veelvoudig gebruikt door triathleten. Ik kwam ermee in aanraking toen ik vorig jaar de triathloncursus van Trispiration volgde. Inmiddels ben ik er een beetje mee bekend (en gaat het zwemmen echt stukken beter!), maar ik wil dat dit jaar verfijnen en bevestigen, zodat ik het triathlonseizoen met borstcrawl kan beginnnen!

Een (hardloop)wedstrijd in het buitenland. Staat al een tijdje op mijn wensenlijstje, is er helaas nog nooit van gekomen. Ik vind het zo moeilijk kiezen, dus als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag! Mijn voorkeur gaat uit naar een halve marathon met enigszins uitdagend parcours.

Misschien een beetje een “ Dream Big” doel, maar ik wil dit jaar heel graag een halve triathlon doen. Ja, dat is ver, nee ik heb nog geen kwart gedaan, maar ik denk dat ik het kan. Zwemmen gaat momenteel heel goed, ik kan niet wachten om weer kilometers te gaan maken op mijn racefiets en lopen doe ik sowieso al drie keer in de week, ik heb meer energie dan ooit en onwijs veel zin om weer koppeltrainingen te gaan doen. Mijn voorkeur gaat uit naar Challenge Almere, in september.

DSC07901

En als laatste, en zeker ook de belangrijkste, is blessurevrij genieten van alles wat ik kan doen. Op het moment dat ik ergens geen plezier meer aan beleef is het een stuk lastiger volhouden. Goed naar jezelf luisteren is zo onwijs belangrijk in de sport, en ik hoop dat ik dat dit jaar kan doorzetten.

Ik hoop weer vaker terug te keren op onze blog, en wens jullie allemaal het allerbeste voor 2018. Laat me zeker even weten wat jouw doelen zijn!

Liefs,

Elana

5 gedachtes over “Mijn sportdoelen voor 2018

  1. Pingback: 5 weken #medalmonday en een korte terugblik op mijn doelen voor dit jaar – Hardloopstel

  2. Pingback: Nieuwe doelen, nieuwe kansen! – Hardloopstel

  3. Pingback: Mijn sportdoelen voor 2019 – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s