Mijn 3 favoriete hardloopspots

We hebben allemaal wel een aantal ‘standaardrondjes’ die we vanuit huis bij wijze van spreken met onze ogen dicht kunnen lopen. Dat is natuurlijk niet erg, maar misschien vind je het ook wel eens leuk om een nieuwe route uit te proberen. De afwisseling houdt het tenslotte spannend, en dat werkt weer motiverend! Daarom deel ik in deze blog mijn 3 favoriete hardloopspots met je.

1. Kennemerduinen (Bloemendaal)

Het Nationaal Park Zuid Kennemerland is voor mij maar twintig minuutjes rijden met de auto en dus goed bereikbaar. Ik ga hier graag naartoe voor een lange duurloop (trailrun) door de duinen en het bos.

Het gebied is erg uitgestrekt en je kunt verschillende routes volgen. Ook is er veel variatie tussen onverharde en verharde paden. Bovendien is de omgeving erg mooi en rustgevend. Een prima plek om lekker te hardlopen dus!

Het Nationaal Park Zuid Kennemerland is een uitgestrekt gebied, ideaal voor trailruns en lange duurlopen.

 

2. Haarlemmermeerse Bos (Hoofddorp)

In tegenstelling tot de naam doet vermoeden, loop je hier vrijwel alleen maar verhard. In het midden van het Bos ligt een groot meer, met daaromheen een geasfalteerd wandelpad. Een rondje om het meer is iets langer dan 2.5km, met hier en daar een lichte hoogtestijging.

Ik vind dit altijd een mooie plek voor intervaltrainingen of duurloopjes van een kilometer of acht. Doordat je lekker door het groen loopt in plaats van door de wijk/stad, heb je toch weer even het gevoel dat je eruit bent!

Het Haarlemmermeerse Bos is een fijne plek voor intervaltrainingen en loopjes onder de 10km.

 

3. Hollands Duin (Noordwijk)

Omdat ik vlakbij de kust woon, kan ik lekker door het duin en over het strand lopen als ik daar zin in heb! Het Hollands Duin bij Noordwijk is smal, maar in de lengte erg uitgestrekt. Ook hier ga ik vaak naartoe voor een langere duurloop (trailrun).

Het leuke aan dit gebied vind ik dat je heel veel kunt afwisselen. Je kunt een aantal kilometers over het strand lopen of juist veel rouleren tussen bos en duin. Ook kom je in het bos regelmatig smalle paadjes en heuveltjes tegen, waardoor het erg uitdagend kan zijn om hier te trainen.

In het Hollands Duin kun je leuk afwisselen tussen bos, duin en strand. Ideaal voor trailruns en lange duurlopen.

 

Wat is jouw favoriete hardloopspot?

De kans is natuurlijk best groot dat deze hardloopspots niet bij jou in de buurt zijn. Maar kijk eens in de omgeving van je dorp of stad of er leuke plekken zijn waar je eens kunt gaan hardlopen. Zoals je ziet, kun je met een kwartiertje rijden al op een hele andere, afwisselende plek uitkomen!

Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete hardloopspot(s)! Loop je ook vaak dezelfde rondjes? En hoe ga je hiermee om?

3 gedachtes over “Mijn 3 favoriete hardloopspots

  1. Pingback: Review: mijn ervaringen met de Polar M400 HR – Hardloopstel

  2. Pingback: Vind je dat hardlopen nou niet saai? – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s