De leukste sportevenementen op een rijtje!

Hoi lieve lezers,

Vandaag een lijstje van een aantal   sportevenementen die ik heb meegemaakt en echt heel erg leuk heb gevonden. Daarnaast heb ik ook nog een lijstje van evenementen die ik graag mee zou willen maken. Heb je zelf nog aanvullingen? Ik hoor het graag!

1. Dam tot Damloop.

parcours1

Vorig jaar was het voor het eerst dat ik meedeed aan deze (superpopulaire) loop, een beetje een last-minute beslissing. Voor degenen die niet bekend zijn met deze loop, het is een 10EM (16.1km) van Amsterdam naar Zaandam. De start en de finish zijn dus inderdaad op een andere plek! Het is een heel sfeervol parcours en er doen heel veel mensen mee, waardoor ik een beetje bang was voor de drukte. Er was gelukkig genoeg ruimte voor iedereen, mede door de enorme hoeveelheid startgolven. Het enige wat ik minder vond, is dat de bussen terug naar Amsterdam lang op zich lieten wachten. Mocht je de 10EM te ver vinden is er ook een 5Em; de Damloop by night!

2. CPC.

overzicht-kust_700x343

De City-Peer-City loop in Den Haag is officieel gezien een halve marathon vanaf het centrum van den Haag naar het strand en dan door den Haag weer terug naar de start/finish. Naast deze afstand heb je de 10 km, de kids run en sinds afgelopen jaar ook de 5 km. Ikzelf heb twee keer meegedaan aan de 10 km en dat vond ik onwijs leuk. Het is een tof, ruim parcours en er zitten ook stukken tussen zonder al teveel publiek, wat ik zelf wel prettig vind.

3. VrouwenTriathlon Utrecht.

vt

Een Sprint- en halve sprint afstand alleen voor vrouwen In dit artikel hebben jullie het raceverslag van deze dag kunnen lezen, en dit was denk ik wel het meest sportieve evenement dat ik heb meegedaan. De sfeer was zó goed, en niet alleen het publiek, maar ook de sporters zelf moedigden elkaar aan onderweg. Het is een leuk evenement om kennis te maken met de sport, en ook als je nog niet zo zeker bent van jezelf kun je meedoen aan de 1/16e afstand. Als je een goede conditie hebt moet dat zeker lukken!

4. De Leiden Marathon.

161021_new2

De Leiden marathon kent de klassieke afstand, de halve marathon, de 10 km, de 5 km en de KidsRun. In 2014 deed ik voor het eerst mee aan de 5 km, en ondanks dat het toen écht heel erg warm was, heb ik daar onwijs van genoten. Een jaar later stond ik ineens aan de start van de halve marathon! De sfeer, het parcours, het weer, alles aan die dag vond ik perfect. Stiekem heb ik het doel voor ogen om vijf jaar op rij deze afstand te lopen, en met de medailles van 2015, 2016 én 2017 ben ik al over de helft!

Naast deze evenementen staan er nog een aantal op mijn to-do lijstje. Ik wil komend jaar bijvoorbeeld graag een halve marathon in het buitenland lopen. Een hele marathon is momenteel niet aan mij besteed. Ik wil graag mijn eerste marathon in NYC lopen (mijn moeder liep deze 23 jaar geleden toen ze net zwanger was van mij) en daarvoor wil ik wel écht goed getraind zijn. Daarnaast vind ik de Triathlon op dit moment uitdagender en ga ik daar ook helemaal voor. Een schema om voor een hele marathon te trainen past daarom ook niet in mijn planning.

Ik zou graag: De halve van Lissabon, de Great Breweries 25k (langste afstand tot dan toe!), de Marikenloop en de Bosbaan Triathlon Olympische afstand graag willen doen. Mocht jij nog aanraders hebben wat betreft loopevenementen (mag ook in het buitenland) hoor ik het graag! 

Liefs,

Elana

Een gedachte over “De leukste sportevenementen op een rijtje!

  1. Pingback: Marathon wishlist: 5 marathons die ik nog zou willen lopen – Hardloopstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s