Keep going!

Regelmatig als ik mensen vertel dat hardlopen mijn hobby is krijg ik vaak terug dat het een sport is die lastig vol te houden is. Helemaal in het begin vond ik dat ook, en kwam ik vaak niet verder dan een maand of twee vol goede moed braaf mijn rondjes lopen, daarna stiekem een keertje overslaan en het vervolgens dan ook niet meer oppakken. Vandaag deel ik met jullie mijn 5 tips om het sporten (in het algemeen, niet alleen hardlopen!) vol te houden.

 1. Sport in goed zittende (en voor jezelf leuke) kleding. Op het moment dat je je goed voelt in wat je draagt, het niet schuurt, knelt of prikt, beweeg je een stuk lekkerder. Tegenwoordig is er zoveel sportkleding op de markt dat er voor iedereen wel wat leuks bij zit. En duur hoeft leuke kleding ook niet te zijn! Ik koop regelmatig leuke items bij de decathlon, of bijvoorbeeld in een outletstore.

 

 1. Sport samen met anderen. Trek je vriend(inn)en van de bank voor een rondje rennen of fietsen en motiveer elkaar, of sluit je aan bij een fiets- of loopclubje in de buurt. Samen met anderen ben je minder geneigd om af te haken, omdat ze immers op je rekenen. Daarnaast is het ook erg gezellig om met anderen te sporten en kan je altijd van elkaar leren!

 

 1. Schrijf je in voor een evenement. Dit is voor mij dé stok achter de deur geweest om een keer door te zetten met lopen. Op het moment dat je hebt betaald heb je een soort verplichting aan jezelf om ook echt te gaan. Eenmaal met je medaille om je nek ben je die vermoeiende trainingen (in de regen) al snel weer vergeten!

 

 1. Zie een gemiste training niet als falen. Als je echt spierpijn hebt, te moe bent of je niet zo lekker voelt is het ook helemaal niet slim om volle bak te gaan trainen. Geef daar dan lekker aan toe en geniet van een extra avondje rust, want dat is net zo belangrijk als een training zelf! Spreek met jezelf af dat je het volgende trainingsmoment gewoon verder gaat waar je gebleven was, ook als je dan een tandje terug moet schakelen.

 

 1. Doe wat je leuk vindt. Word je na 10 looptrainingen nog steeds chagrijning bij het idee dat je weer moet gaan? Zoek je smoesjes om maar niet op de fiets te hoeven stappen of sla je alle cardio in de sportschool steeds over? Leg het dan naast je neer. Gelukkig zijn er een heleboel sporten die je kunt beoefenen en het is een beetje uitproberen wat bij je past. Bij veel clubs en verenigingen kun je een keertje vrijblijvend meetrainen. Wie weet ben je wel een geboren speerwerper, wandklimmer of hockeyer. Maar als je het niet probeert, dan zul je daar natuurlijk ook niet achter komen. Je bent nooit te oud om te leren!

Let wel; als je geblesseerd bent, forceer dan niks! Je moet nog wel eventjes met je spieren en gewrichten, dus geef ze de rust die ze verdienen. Daar zul je uiteindelijk beter uit komen.

Heb je zelf nog tips om het sporten vol te houden? Deel ze dan hieronder, dat vind ik hartstikke leuk!

 

Liefs, Elana

3 gedachtes over “Keep going!

 1. Handige tips!
  Ik heb een tijdje terug ook hard gelopen. Ik weet niet hoeveel km, maar dat was anderhalf uur. Het was meer sprinten, wandelen, sprinten, wandelen etc, maar het voelde goed. Deze week misschien toch maar weer een keertje doen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga zeker weer beginnen met sporten binnenkort! Na drie jaar niks doen lijkt het mij nu wel weer eens tijd worden, haha! Daarbij mis ik het ook gewoon heel erg! Hardlopen is alleen niet echt iets voor mij.. Ik hou meer van krachttrainingen in de sportschool en dansen! 🙂 x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s